FONONÈSIA






FONONÈSIA està format per la soprano catalana Mireia Latorre i el viola de gamba eslovac Peter Krivda.
Han rebut formació musical a Catalunya, Eslovàquia, República Txeca, França i Itàlia.
En la seva trajectòria musical hi destaca la interpretació de la música antiga i formen part del William Byrd Barcelona Consort dedicat a la ininterpretació de la música anglesa del Renaixement (consort de violes de gamba i soprano).
Fononèsia inclou en el seu repertori música catalana (compositores del XIX i del XX) i música popular occitana.
Peter Krivda ha col·laborat amb conjunts de música antiga com Musica Aeterna, Musica Florea, Collegium Marianum, Les Follies françoises, Al Ayre Español, Mapa Harmónico, Acadèmia 1750, Exaudi Nos, Orquestra Barroca Catalana, el consort de violes de gamba Phantasm, etc. Ha enregistrat música barroca txeca, francesa, espanyola i italiana.
En l'àmbit de la música contemporània, ha interpretat l'òpera Java Suite del compositor Agustí Charles al Festival Internacional de Música Castell de Peralada, al Teatre de Basilea i al Teatre La Seca de Barcelona sota la direcció de Nacho de Paz.
Mireia Latorre ha dedicat la seva investigació en el repertori de dones compositores principalment del barroc (música sacra i profana) amb la clave, orgue o tiorba. Ha participat en diversos Festivals de Música com Festival de la Ribagorza, XX Clásicos en la frontera, Setmana de Música Antiga de Mataró, XIV Festival de Música de la Vila de Rialp, I Cicle de Música Històrica i Patrimoni Ars Longa, Festival Orgues de Ponent i del Pirineu, VII Cicle d’Orgue La Sénia, 12è San Miguel Mas i Mas Festival, Cicle Sons del Temps de Terrassa, etc.
Compagina la interpretació musical amb la docència de llengües estrangeres aplicades al cant. Actualment, és professora als Conservatoris Superiors de Música de Saragossa i Màlaga. 
Té previst enregistrar música inèdita del compositor Déodat de Séverac, músic occità i gran amic de músics catalans.